Friday, October 29, 2010

telefon awam

pon..p0n..pon..ten..ten..ten.....<--------memang kena ade benda alah ni...0_o

tetiba pulak rajin nak update blog...hahaha

ni nak cerita pasal telefon awam
telefon awam sekarang ni dah jarang orang guna, agaknya la kan..
apa orang kata...
zaman dah maju,dunia dah berubah....
(macam terbalik kot je)heheh
semua guna telefon bimbit je....0_o

hah..macam ni la klau dah tak de orang nak guna....
letak dalam laut je la....+_+

tapi dulu2 telefon awam ni tersangat la popular untuk bebudak asrama...tersangat ok...
bukan ape,diorang nak telefon family pakwe/makwe..
balik sekolah,tempat yang dituju mula2 sekali mesti la public phone... 
ramai kot tunggu turn...beratur2 tu...

ha..lagi 1 bebudak asrama ni suka kumpul syiling..
kadang2 pergi kedai semata2 beli gula2 seposen je...
baki die  buat pergi sedekah dekat telefon awam..haishhh....<---pernah wat cm ni..hahkhak


kadang2 yang stress nye telefon kat asrama ni selalu je rosak..
nak tepon family pakwe/makwe pun terbantut...
tunggu la orang telekom datang betul kan...
kadang2 sampai seminggu rosak...haishh..0_o
potong betul la...

hah...macam ni la rosak die...
ganas tol bdak2 ni gne...0_o


ni la kepentingan telefon awam untuk budak2 asrama dulu...
kalau tak de ni merana la hidup agaknya...0_o

tapi sekarang ade lagi ke yang guna telefon awam?? 0_o

nota asrama: dulu time study ade gak curi2 g tepon family pakwe..nasib baik xpernah kantoi..
nota telefon: sekarang gne telefon bimbit je...guna telefon awam pun masa tak de kredit kot...0_o

cinta monyet...0_o

cinta monyet...
biasa la ni...
cinta dulu2.....
biasa cinta monyet ni masa zaman sekolah je....ke yang dah x sekolah pon kira cinte monyet gak??? 0_o

hahahaha....
kalau cerita pasal cinta monyet ni memang la kelakar,tapi bile ingat balik,boleh senyum sorang2 ni....
cm ade pengalaman je..0_o

cinta budak sekolah,,biasa la main2 je..tapi ade jugak yang kekal sampai sekarang...ade yang dah kawin lagi tu...
alhamdulillah...

dulu masa sekolah memang femes pasal cintan cintun ni...
siap sampai kena masuk bilik disiplin lak tu....<------bkan org k,orang lain..hahah

nak cerita pasal sekolah dulu,ramai je pasangan yang bahagia,..bnyak jgak gelagat diorang...

dulu kat asrama kena study kt kelas,...

kelas ngan asrama dekat je...
xsampai pon 5 minit..
 macam biasa la,kalau nak g klas tu kena lalu asrama lelaki dulu...
mula la naik minyak diorang tu....

cinta dulu2 pakai surat..
eh x,advance sikit..pakai buku sekolah tau..hahah 0_o
cara die,tulis ' saya nak berkenalan ngan awak leh' kat buku sekolah..
then letak je kat meja sape2..esoknya tuan meja akan bce...
kalau nasib baik,tuan meja akan balas....
 malam tu dengan harapan berbunga2,study lagi la kt tmpat yang same..hahah...0_o
entah sape2 la tuan punya meja ni kan,,,
main2 je...xsangka lak si tuan meja ni layan....
then bermula dari situ la ade yang couple2 ni..,heheh...senang kan??
nak cuba??
kenangan dulu2 memang best....

nota buku: kalau buku tu kena rampas ngan warden...mmg siap la...0_o
nota sekolah: rindu nak sekolah blik.....huhu









my life....o_0

p0n..p0n..p0n...ten..ten..ten <------ni wajib ade...0_o

sekarang nak cite org2 penting lam hidup...

first skali mesti la family kan...

sayang mak n ayah...


ni pic dulu2...hekhek..0_o

then bf le...sape??
kosong lagi..-_-'' 


n yang ke-3 semestinya
kawan2 la.....

curi pic syi..hahahaha
nody,syi,diana,azma,nora

pic before nak msuk class....

 housemate....hekhek..
yg kiri tu ana:single n available
yg kanan tu su...dah berpunya.....jgn kacau...dush2....



ni je kot...tetibe rse malas lak..ha-HA-ha.....

nota kawan: jadi baik ssh..orng pjak kepala...jd jahat pon ssh,org x ske...haish....*sigh*...0_o
nota family....i luv ma family..=)

Thursday, October 28, 2010

exam <------jawapan vs masa


exam...<--ape ni?? 0_o


hahaha...skrang ni dah musim exam....
ade yg stress ade yg gumbira sedih,ade yang seronok merana...
yela..dlu ade masa nk study g joli2 kan?kan? <---ckp untuk diri sendiri...0.o

ni nak share sikit tip masa nak jawab exam....hekhek..

1) situasi 1; mula2 dapat kertas soalan tu jangan mengade2 nk curi2 tgok...hahah...
sebab: sebabnye kalau korang curi2 tgok,then ape yg kuar tu korang x bce msti korng jadi cuak gile babas kn?kn?kn?...pastu mula la ape yang korng bce automatik hilang...

2) situasi 2 : masa dah ade kat meja exam tu jangan  mengada2 nak wat sesi soal jawab ngan member sebelah
sebab: hahaha...bile wat sesi soal jawab ngan member sebelah,gerenti korang akan jadi sangt stress sebab kawan sebelah tu leh ingat ape yg korang xleh nak ingat  0_o

3) situasi 3 : bila tngh jawab exam,jangan tgok kiri kanan,pandang je ape yg korang tulis tu..
sebab : bile korang pandang kiri kanan, korang tgok orang sebelah jawab gile panjang, korang msti pk,ape la yang die tulis then korang akan jadi blurr...ha..dah abis dah mse 10 minit kat stu..

hahaha...ok korang...nnati jawab exam elok2 ye...gud luck..0_o


nota masa: cpatnye la masa berlalu skang kan...ni pon dah nak abes tahun 2010...
nota exam: sem ni xde soklan spot...sedih2....0_o 


kau...aku...dan kau...

po...p0n..p0n..ten..ten..ten.<------ehem2..mcm biase la..msti kne ade bnde alah ni..0_o
assalamualaikum w.b.t

shat semua??
hope shat la ye...
alkisahnya entri kali ni nak cite pasal hidup kt dunia ni...
biase la kn,mesti ade yang xpuas hati,,ape masalah pon xtau le..

hey kau,,kalau xpuas hati datang depan..n ayat yang nk wat aku tergelak sangat2nye kau cakap kau bkan jenis yang suke ckap belakang??? kui2..gelak guling2 kot dgar...

.
aku x kisah pon kau nak cakap ape pasal aku...ibarat cam 
MACAM PAKAI SYAMPU JONHSON BABY JE!!!
xpedihkan mate...hahahaha...
bye2 kau yang berpura2....0_o

semester 3 punye cerita

pon...p0n..p0n..ten..ten..ten
hahaha...datang nak update blog(bkan block ok) yg xupdate dari zaman batu ni...0_o

ni zaman semester 3punye hal....
banyak yang berlaku...
yang sedih,yang susah,yang gumbira,yang ketawa plus yang haram jadah pon ade....opss..0_o
yang haram jadah tu wat x peduli je tau...tgok yang girang gumbira je...yang h*r*m j*d*h tu letak tepi je...
pegi ja*h*nam sama dia oppsss lagi....0_o


hekhek...sem 3 ni sikit banyak punya sakit...
sangat gembira stress gile sem ni....
dengan proposal nye la,ngn biid nye la...mcam2 ade...
tapi xpe...dapat ditempuh dengan selamatnya...
AMIN.....

panjang gile kata2 aluan....hakhak..o_0
ni la die aktiviti sepanjang sem 3 ni haaaaaaa.......


marketing raya 2010
teha,mai,faza.ika,peah,ecah


iena,nana.nody,ecah

arif,fatin,ika,jannah

ni lak raya dengan dak2 gamelan

lia,ehem2,kak cykin

biid 2010

nana,ehem2,ina,ecah




sebenarnya banyak lagi pic tapi malas nk uplod...
internet ni lambat sangat macam ttteeett.....

ok..tadadaada....happy abes sem...final lak menjelma...
gud luck ye...0_o

p/s: yg haram jadah tu lpekan jela kn,,wt pe nk tulis kt sni,,merosakkan blog i je..hekhek
nota zaman batu: sem ni dah nak abis,dah nak msuk sem 4..lme lagi nak blajar ni...haishhhh...0_o