Friday, October 29, 2010

telefon awam

pon..p0n..pon..ten..ten..ten.....<--------memang kena ade benda alah ni...0_o

tetiba pulak rajin nak update blog...hahaha

ni nak cerita pasal telefon awam
telefon awam sekarang ni dah jarang orang guna, agaknya la kan..
apa orang kata...
zaman dah maju,dunia dah berubah....
(macam terbalik kot je)heheh
semua guna telefon bimbit je....0_o

hah..macam ni la klau dah tak de orang nak guna....
letak dalam laut je la....+_+

tapi dulu2 telefon awam ni tersangat la popular untuk bebudak asrama...tersangat ok...
bukan ape,diorang nak telefon family pakwe/makwe..
balik sekolah,tempat yang dituju mula2 sekali mesti la public phone... 
ramai kot tunggu turn...beratur2 tu...

ha..lagi 1 bebudak asrama ni suka kumpul syiling..
kadang2 pergi kedai semata2 beli gula2 seposen je...
baki die  buat pergi sedekah dekat telefon awam..haishhh....<---pernah wat cm ni..hahkhak


kadang2 yang stress nye telefon kat asrama ni selalu je rosak..
nak tepon family pakwe/makwe pun terbantut...
tunggu la orang telekom datang betul kan...
kadang2 sampai seminggu rosak...haishh..0_o
potong betul la...

hah...macam ni la rosak die...
ganas tol bdak2 ni gne...0_o


ni la kepentingan telefon awam untuk budak2 asrama dulu...
kalau tak de ni merana la hidup agaknya...0_o

tapi sekarang ade lagi ke yang guna telefon awam?? 0_o

nota asrama: dulu time study ade gak curi2 g tepon family pakwe..nasib baik xpernah kantoi..
nota telefon: sekarang gne telefon bimbit je...guna telefon awam pun masa tak de kredit kot...0_o

No comments:

Post a Comment