Wednesday, January 26, 2011

oh nasi lemak.

assalamualaikum.....

baca tajuk je dah tau kan nak cerita pasal apa....-_-''

bermulanya kisah....

tadi turun bilik bacaan untuk perjumpaan kolej....

turun2 je tengok pijah dengan fatin dah ade kat sana...muka suci je...
oo..baru balik dari surau rupenya...

pijah: eh kitaorang dapat nasi lemak free,dengan kupon lagi...(dengan muka yang agak angkuh plus bajet hot je)lalalalala
tuan punye blog: korang pergi mana dapat nasi lemak ni?
pijah: pergi surau la...(dengan muka penuh rasa bangga..)
tuan punya blog: oo...ada lagi tak..??lapar la...
fatin: ade la..pergi la ambik kat surau tu....

pergi surau semata mata nak ambik nasi lemak...bukannya nak sembahyang...haish..-_-''

kedek...kedek...kedek...kedek....
(berjalan menuju ke surau....)

lepas ambik nasi lemak 5 6 bungkus,raba2 poket...
alamak!!kunci bilik mana ni??
hilang ke. ..!!!
sepantas kilat naik tangga pergi bilik bacaan..
harap2 la ade kunci kat situ...
XDE!!!
pergi bilik ecah..
XDE JUGAK!!!
ala..mane ni...

turun.naik.turun.naik.turun.naik.turun naik.

last2 dengan muka nak nangis pergi bilik pijah ngan fatin

tuan punya blog; wei korang..kunci bilik hilang.
pijah: kau letak kat mana tadi?
tuan punya blog: dalam poket la..xtau la jatuh ke apa ke...
fatin: cube cari betul2.
tuan punya blog: dah cari dah..tak jumpa jugak...haa...korang ambik ea?
pijah;xde keje aku nak ambik kunci bilik ko..ko tu yang letak kat mana...
tuan punya blog: ala macam mana ni.cam mana nak masuk bilik. cam mana nak bukak loker..cam mana nak g kelas sok....
pijah: haha..ko pinjam la baju ana...hahaha...tak tau..nanti orang yang ambik kunci bilik ko tu pastu die  duplicate kunci,pastu masuk bilik ko masa kau tido...xtau
(tiba2 lak ada nmapak tanduk kat kepala pijah ni)
dalam hati' betul ke diorang ni xambik...tengok muka putih bersih suci berseri je..
xkan kot...lagi pun diorang ni kan baru balik dari surau,xkan nak tipu lak kot...'

tuan punya blog: xpe la korang,nak tunggu depan bilik sampai ana balik,takut orang yang ambik kunci tu masuk bilik lak.
fatin: ok...eh sok kelas kol berapa?
tuan punya blog: 10.30 kot...

tiba2....

pijah:ting2...(sambil mengayun2kan kunci kat tangan dia...)
DAH AGAK DAH!!!
CIS!!!

turun berat badan 5 kilo turun naik tangga ni....
memang 2 bungkus nasi lemak la makan malam ni...

nota nasi lemak: hamik kau..panjang berjela entry kali ni..ni semua pijah ngan fatin punya pasal....

Monday, January 17, 2011

aini....angkat jemuran...hujan dah turuuunnnnn!!!!

        

assalammualaikum.....

sekarang dah duduk kolej,senang sikit otak ni...xperlu nak fikir pasal duit untuk bayar sewa,nak bayar bil elektrik + bil air..xperlu nak fikir pasal tambang bas....
 TAPI....
kena fikir banyak kali nak basuh baju ke x,,,
SEBAB....
ampaian kat sini terhad sangat2...

memang boleh kalau nak basuh tu,,,tapi orang2 disini terlupa agaknya diorang ade basuh baju...
dah berminggu-minggu sidai xnak lak angkat...
sampai baju diorang dah keras sekeras-kerasnya....KERASSSSSSS!!!! tau x??

wahai cik adik...tolong la angkat baju anda....
hamba nak sidai baju pun dah xde tempat....
nanti hamba alih baju tuan hamba,tuan hamba maki2 hamba pula kan?kan?kan?....
nanti hamba suruh kera2 disini tolong angkatkan nk??
ha...
tau takut....

ainiii!!!! angkat jemuran...hujan dah turun......;) 



s.e.n.g.a.l

assalammualaikum.....
hari ini hari isnin....
esok hari selasa.....
heheh

hari isnin selalu serba xkena...
betul x??

pagi tadi bangun siap2 nak pergi kelas...
8.25...pergi bilik pijah...
(kelas pukul 8.30...
HA- ha- HA.
ni yang best duduk kolej yang dekat dengan fakulti..)
tok..tok...(ketuk pintu)...
ish...senyap je diorang ni...xnak pergi kelas ke...
ke kelas xde ni...?
tok..tok..lagi...
ok..senyap lagi...
keluarkan handphone...call pijah...
tutt...tutt...
senyap..xde orang jawab....
haishh....cam xde kelas je ni...
kreekkk...krekkk...(orang buka kunci pintu...)


tuan punya blog: pijah...lambat bangun ke?xnak g kelas ke?dah pukul berapa dah ni...kelas xde ke??(1 nafas)
pijah : kelas xde la...hahaha (gelak jahat walaupun baru bangun tidur)
tuan punya blog: ala,orang dah siap dah ni. kenapa orang xtau xde kelas..(muka nak nangis..)
pijah: la,, ko xbaca fb ke?diorang ade post semalam..ari ni xde kelas...
tuan punye blog : la..yeke...semalam orang tidur awal...xsempat nk tengok fb...
 pijah:(sambil pergi ke katil beliau)..hahaha...ko pergi la sambung tidur balik... 

muka penuh emosi je pergi balik bilik...

nota untuk saya: lain kali sebelum tidur buka facebook dulu...;)

Saturday, January 15, 2011

ayoub....

ayoub ni bkan nama bf keyh!!!
hehehehe..
ni rancangan kat tv3 kol 10.30 malam...
lama dah xtgok tv nieh....
tapi suka cerita n lagu tema dari kumpulan sixthsen-sepi....



Lirik Lagu Sepi – 6ixth Sense


 Hapus airmatamu dan jangan bersedih
Aku di sini menemanimu melukis hari
Hapus airmatamu dan jangan bersedih
Aku di sini menemanimu melukis hari

Mentari pagi
Bawakan embun sejukkan hati
Aku di sini menatap engkau menangis sepi


Oh sepi sepiku
Janganlah bersedih hati

Hapus airmatamu dan jangan bersedih
Aku di sini menemanimu melukis hari
Hapus airmatamu dan jangan bersedih
Aku di sini menemanimu melukis hari

Oh sepi sepiku
Janganlah bersedih hati

Hapus airmatamu dan jangan bersedih
Aku di sini menemanimu melukis hari
Hapus airmatamu dan jangan bersedih
Aku di sini menemanimu melukis hari


nak dengar lagu dia?
cari sendiri...;)

Saturday, January 8, 2011

lesen memandu....

kamu semua sudah ade lesen memandu??
bagus...
yang belum buat lagi tu cepat2 la g buat ye,,,
hehehe...
macam la diri sendiri dah buat kan...
YA!!!!
saya masih lagi belum buat lesen memandu walaupun usia hampir menjangkau 22 TAHUN!!!
WHAT??!!
tua sudah... tapi lesen xde lagi.
siapa lagi yang belum ada...
ANGKAT TANGAN!!!!

mengikut perancangan,memang ade hati nak buat lesen..tapi masa tidak mengizinkan...cehhhh..!!
padahal banyak je lagi masa...
semester lepas,memang ade niat nak buat tapi entah la kenapa xbuat2 lagi...
HE-he-HE...
YA!!!!!
azam saya pasa tahun 2011 ini adalah untuk buat LESEN MEMANDU setelah beberapa tahun niat itu tidak tercapai.....

hahahah...hamik kau...besar lagi letak tu...
tengah excited ni.....




lesen oo lesen....cepatla buat lesen.......

16.12.2010....

16.12.2010....
reunion buat kali pertama bersama mereka....
kt kfc triang je...
hehehe...0_o
pastu g jalan2 n KARAOKE!!!! 







sakit kepala sebelah kiri atau kanan......


pernah x alami sakit kepala sebelah sahaja?
sebelah kiri atau kanan...
ape maksud nye tu ek?
setelah di google,..
baru tau ianya salah satu petanda PENYAKIT MIGRAIN!!!
sakit ni sekejap je...
dalam 5 hingga 10 minit,..
tapi sakit ni juga selalu menyerang sampai 72 JAM!!!
70% penyakit ini dihadapi oleh WANITA!!!
dan hanya 30% oleh lelaki..

dulu kerap jugak sakit kepala sebelah ni...
kalau tengok cahaya yang terang pun boleh jadi sakit....
tengok laptop lama2 pun jadi sakit jugak.....
ade satu cara urut kepala yang sakit sebelah2 ni...
terima kasih kepada NAJIBAH ZAHIDAH!!!....(bekas housemate)
dia kata,kalau sakit kepala sebelah kiri,urut tengah2 jari antara ibu jari denagn jari telunjuk sebelah kanan..
kalau sakit kepala sebelah kanan urut jari kat sebelah kiri....
BERKESAN!!!
  

weekend!!!

yeayyyyyy!!!
weekend......
tapi...
SANGAT BORING!!!
hmm...nak wat pe ni...
bangun je tdo,g mandi,makan tengok movie,
pastu...
TIDO BALIK.....!!!!
haish...

Thursday, January 6, 2011

jalan2 menghabiskan $$$$

pagi tadi pergi kelas memang sangat awal...
petang balik kelas dalam kul 4...
jalan2 kat dc...
terminat lak nak beli satu baju ni...
tapi macam besar lak...
xpela..beli jugak sebab dah terminat..
hu-HU-hu....
pastu bile dah sampai bilik...terus nak cube baju tu,,,
TAPI....
alamak....BESAR!!!!
keputusannya...jual la baju tu kt roomate...'
huhuhu....kempunannya nak pakai baju baru.....!!!

n0ta untuk si tukang buat baju....
tolong la buat baju untuk orang yang bersaiz badan macam saya ni....

Wednesday, January 5, 2011

semester 4

alhamdulillah dah sampai semester 4....
apa yang best semester ni?
xde lagi kot....
semester ni duk kat kolej sebab dah xlarat nak bayar umah sewa yang berlipat2 kali ganda dari umah sewa kt pahang...
ha-HA-ha...
lagi satu dah xlarat nak bayar tambang bas $40 hengget sebulan..
plus...
xlarat nak bayar bil air + bil elektrik...
plus...
nak makan pon kne jimat sebab harga makanan sekarang dah makin tinggi bergolek2...
ha-HA-ha...
semester ni duk kolej...
best kot..agak dekat nak g fakulti tapi agak jauh ngn kedai makan,koperasi,cc dan yang seangkatan dengannya...
hu-HU-hu...