Tuesday, March 1, 2011

kalau.

assalamualaikum.....;)


lumrah manusia,
xlari dari perkataan kalau...
kn?

apa2 yang disebut,mesti ada perkataan kalau.
tak sah lah KALAU tak disebut.
(haaa...kan dah tertulis kalau tu.....aiyak!!!-_-'' )
macam tak sempurna pula hidup...
erk?? yeke?

ok..ni dia situasi yang mungkin pernah jadi.
situasi ini adalah rekaan semata-mata.
tiada kena mengena dengan yang masih hidup atau yang telah mati....



 lakonan 1

mak  jah:    azri affandi!!!!(nama nak glamour je kan) 
azri affandi:    ye makkkk!!
mj:   ni tolong mak beli ikan sekilo,telur sepapan kat kedai pak deris hensem sangat kat tepi jalan tu.
az:   yela..mana duitnya
mj:   nah ni rm 24.45 sen..jangan lupa tau beli ikan sekilo ngan telur sepapan.
az:   KALAU xcukup mak?

ha..see..kan ada kalau tu. 


lakonan 2

aku sakit:  aku nak ponteng kelas la ari ni...nak ikut aku tak?
padan muka kau: ish..xnak lah aku...KALAU pensyarah ambil tindakan macam mana?


lakonan 3 

daud smart:  aku ingat kan.nak bukak bisnes makanan..jual pisang goreng ke,keropok lekor                     ke..tapi aku takde modal,aku nak kau jadi share partner aku...untung kita kongsi la..kau nak tak?
abu lagi smart: boleh...aku setuju sangat..nanti dah untung,boleh la aku nikah lagi satu,beli kereta besar,rumah banglo kan?kan?kan?.. tapi KALAU rugi macam mana?

(selera nak besar je,risiko takut nak ambik....belum cuba belum tau...;) 

lakonan 4

sitipah tertipu: abang2..KALAU siti jadi bunga? 
leman cute: KALAU siti jadi bunga,abang tunggu siti jadi manusia semula...KALAU tak,abang kawin lain. 



nota kalau: kalau takut dilambung ombak,jangan mandi kat tengah2 laut.....;)

No comments:

Post a Comment