Wednesday, April 6, 2011

semut

 assalamualaikum...

tuan blog mahu update blog ni...
boleh tak?
ok..nak update juga.
xkira !
;)

korang pernah tak dengar,nenek,mak sedara,atuk belah mak,sepupu,jiran sebelah rumah,cikgu sekolah rendah,tok mudim,tok penghulu,uncle jual aiskrim,hantu kak limah...bla..bla..bla..bla....
cakap macam ni..
"jangan minum air yang dah masuk semut tu.nanti bOdoh macam semut !"
hey...
semutlah mahkluk paling cerdik...
rasanya la...


pernah tak pernah tak?
mesti pernah punya kan..
jangan tipu.
angguk sekarang.
bagus.
tapi betul ke?

setelah di godek2 dalam google..
inilah jawapan yang dicari2...





 secara saintifiknya,semut ni mempunyai sejenis cecair atau asid didalam badannya yang boleh melemahkan ingatan dan meggelapkan hati manusia jika kita terminum minuman yang mengandungi semut..

haaa..gitu..
patut la 2 hari lepas lupa ingatan..
cis2 kat semut..-.-

jawapan ni setelah di google2..
kalau salah tolong betulkan..
;)
sekian dari bilik berita. 

nota semut: enjit2 semut,sape sakit naik atas. 

No comments:

Post a Comment