Wednesday, May 2, 2012

Manusia Sudah Tiada Rasa Simpati.

Assalamualaikum..

Lama dah Nody tak update blog. Dah bersawang - sawang bagai. Fuhhh fuhhhh (tiup habuk sambil kembang lobang hedong)

Kelmarin , eh bukan, kelmarin yang lagi satu, nak sebut apa entah tak tahu. ok sambung - Nody gigih keluar bersendirian keseorangan diri  tanpa ditemani dengan bodyguard - bodyguard hensem bukan main semata - mata nak beli barang makanan yang semakin kehabisan stok. Dalam otak ligat ingat list - list barang yang nak beli. Beli barang laju - laju 120km/j sebab takut hujan turun mengenangkan Nody hanya mampu menaiki seketul motor nouvo yang tidak berbumbung. Kalau hujan, menggigil - gigil bawak motor sambil ketap - ketap gigi tahan sejuk . sadis bukan? -.-

Ok, bukan pasal motor yang nak diceritakan sebenarnya. tapi sebenarnya kann,,

Semalam lepas habis berpeluh - peluh sampai cair makeup disebabkan laju -laju sangat beli barang, sampai kawasan rumah, perut merengek - rengek mintak dibelikan burger ayam yang melimpah - limpah mayonis.
Jadi Nody ikutkan lah kehendak perut ni, sampai je kat sana, dengar orang jerit - jerit macam kena rasuk syaitoon.. nody tinjau - tinjau la, nak tengok apa yang jadi, lepas tu nampak sorang pakcik ni dah berdarah - darah hidung. Rupanya ada sorang mamat melayu yang tangan penuh tatu pukul pak cik ni dengan cota.

Astagfirullah, manalah hati mamat tu, sanggup pukul pakcik tua ..hidung berdarah, dahi bengkak, kena pukul dengan cincin batu si mamat bedebah lagi tak hensem tuh . Kalau Nody ada kuasa Sailormoon dengan kuasa bulan akan menghukummu! , memang mamat tu dah kena campak dekat landasan keretapi. Tapi apakan daya, Nody cuma seorang wanita yang bertubuh kering tak cukup berat.. sobs..sobs..sobs...


Kenapa la sampai jadi macam tu manusia zaman sekarang. dah kurang rasa hormat, kurang rasa simpati . sedih  :(

No comments:

Post a Comment