Wednesday, May 9, 2012

Tutorial : Cara Daftar Churp-Churp

Assalamualaikum.

First time buat tutorial ni. Gugup. Cuak .Takut .Gementar. Berdebar - debar semua bergabung. Ok propa sangat -.-. hihi..(gelak bajet comel)

Apa itu churp-churp? Sama macam budak-budak kecik yang masih kurang ketinggian main sorok - sorok..'Cop! Cop! aku jumpe dah kau kat bawah ekzos kereta bapak kau!'.
Bukan yang ni ye sayang sayang semua.

Churp-churp ni boleh buat duit poket tau. Sape  rase poket tu selalu je kering tiap - tiap bulan macam Nody ni boleh la cuba tau. Kadang- kadang earning naik 20 sen pun boleh buat Nody lompat - lompat bintang. 
Se-ro-nok punye pasal.

Ada yang berminat nak daftar? Silakan ikut step- step yang nody tunjuk ni agar korang berada di jalan yang benar. Okay, 1 2 3 mula! 

1) Ok, first korang  KLIK SINI untuk daftar.

2) Pastu, keluar macam ni tak?

Macam biasa, klik image untuk tumbesaran yang luar biasa.

3) Pastu korang klik kat kotak merah tu. Akan dapat yang macam ni kan?


4) Ok, tekan yang kotak merah tu. Pastu keluar macam ni pulak.



5) Ok, klik kotak merah tu. Then tekan Allow mcam gambar kat bawah ni.


6) Pastu tekan kotak merah kat bawah ni.


Ok? jangan berpeluh sangat. tak siap lagi ni..-.-''

7) Then ikut step- step yang ada. Kalau korang tak de twitter,  korang klik skip tau. Then keluar macam ni : 


8) Ok, isi je apa yang kosong tu. Full name tu korang letak nama  yang betul betul ye. Ikut yang dalam ic. Nanti salah tulis, tak dapat nak redeem cheque yang churp-churp bagi.

Jangan lupa, letak nama korang dekal URL tu.

Dah siap semua, korang tekan update. Dan korang bolehlah terus berkempen dengan senang hati bukan main.

Ok, Nody dah berpeluh- peluh upload gambar yang nak loading sampai duatigaenampuluhtujuhratussaat ni. Nak pegi beli aiskem Mak Bedah belakang rumah Pak Usin guna duit earning churp-churp Nody pulak...hihi..(gelak bajet comel lagi)

bye-bye! :)

No comments:

Post a Comment