Tuesday, July 17, 2012

Pelajar Dibenarkan Bawa Telefon Ke Sekolah. Bincangkan.

Assalamualaikum.

Wah..wah, tajuk  macam nak jawab kertas 2 bahasa melayu time tingkatan 3 dulu dulu je. Kalau buat soalan macam ni konfem konfem ramai pelajar yang pilih nak jawab soalan ni. :D

Baru baru ni Nody ada dengar sayup sayup angin sepoi bahasa yang pelajar akan dibenarkan bawa telefon ke sekolah. Mesti lepas dengar berita ni  kt tv, ramai pelajar yang senyum senyum sampai terkejang rahang, tak pun nak cover depan mak ayah, masuk bilik terus lompat lompat bintang. kan?

Nody takut je, pelajar pelajar akan salahguna kemudahan yang diberi ni. motif utama boleh bawak telefon adalah atas faktor keselamatan pelajar, tapi adakah pelajar akan menggunakannya dengan betul? Silap silap, cikgu mengajar kat depan, mereka sibuk update status kat twitter "cikgu mengajar sorang-sorang..kikiki :D''.*ketawa bajet comel

Yang bawak telefon canggih manggih tu tak payah cakap la, pelajar sekolah rendah sekarang pun dah mampu pakai BlackBerry. BBM sepanjang masa. Bagi Nody la, nak bawak tu boleh, tapi cikgu cikgu perlu kumpulkan telefon  pelajar pada waktu kelas, dan pulangkan semula bila dah habis kelas.

P/S : 
1) Makin pening cikgu sekarang nak handle pelajar.
2) Cikgu disiplin perlu diperRAMAIkan lagi di sekolah.
3) Makcik kantin boleh buat part time jual topup.
4) Jangan benarkan bawa telefon ke dewan peperiksaan sudahlah
5) Cadangan : Pelajar hanya dibenarkan bawa Nokia 3310 sahaja.

Terima kasih sudi baca :)

Saturday, July 14, 2012

Cara Urut Tapak Tangan Untuk Pulihkan Sakit Kepala | Entri Bergambar

Assalammualaikum.

Haa, bila dah dapat online ni, banyak pulak Nody nak buat entri. Entri ni khas untuk orang orang yang kerap sakit kepala sebelah sebelah macam Nody ni. Entri sebelum ni, KLIK SINI.
Ramai yang tanya macam mana nak urut tapak tangan ni. So, Nody sertakan la gambar ni supaya korang senang faham. 

klik untuk tumbesaran lebih sihat
Kalau sakit kepala sebelah kiri,urut tapak tangan sebelah kanan.
Kalau sakit kepala sebelah kanan, urut tapak tangan sebelah kiri.
Harap korang faham la ye. Cara ni Nody guna dah lama, berkesan!. Bila urut tu rasa sakit sikit la. Lepas tu dah ok. Selamat mencuba! :)

Terima kasih sudi baca :)

Friday, July 13, 2012

Senarai Blogger Yang Join Segmen Blogwalking Dan Follow

Assalamualaikum :)

Sebelum memulakan majlis, Nody nak mintak maaf  sebab lambat buat entry ni. Apakan daya, laptop Nody merajuk lantas rosak time time Nody sibuk nak buat thesis.  Seminggu hidup Nody kusut masai. Ceh! .
Antara sebab lain, tak lain tak bukan, line internet semakin melembabkan diri.
Nak kata tak bayar, Nody lah orang pertama ambil nombor kat kaunter nak bayar bil -.-''.
Mengambil slogan ''Jelajah Janji Ditepati'', Nody pun nak menepati janji Nody pada blogger blogger sekalian untuk buatkan entry ni . :)

MEMPERSEMBAHKAN!
  1. http://elfizaismail.blogspot.com
  2. http://aanuar-jamil.blogspot.com
  3. http://nizamsedangbercherita.blogspot.com
  4. http://miechalovechocolate.blogspot.com
  5. http://supermiza.blogspot.com
  6. http://hanawonnie.blogspot.com
  7. http://ziaros.blogspot.com
  8. http://nooraieniee.blogspot.com
  9. http://miszfarahanis.blogspot.com
  10. http://realitihidupseoranginsan.blogspot.com
  11. http://alittlething-calledlove.blogspot.com
  12. http://ohgadisitu.blogspot.com
  13. http://sharfynarzmiss.blogspot.com
  14. http://kpoppers-bloggers.blogspot.com
  15. http://zahirulonline.blogspot.com
  16. http://withu-4ever.blogspot.com
  17. http://babyaimacomel.blogspot.com
  18. http://umikasum.blogspot.com
  19. http://mydreamzworlds.blogspot.com
  20. http://purplegirlwink.blogspot.com
  21. http://bintangitumilikku.blogspot.com
  22. http://dearsuperduperstar.blogspot.com
  23. http://aisyahhumaira99.blogspot.com
  24. http://www.amercorner.com
  25. http://misszberceloteh.blogspot.com
  26. http://kekapasberceloteh.blogspot.com
  27. http://ainaloraine.blogspot.com
  28. http://roseskalerful.blogspot.com
  29. http://diyanarauzi92.blogspot.com
  30. http://iehahfarihah.blogspot.com
  31. http://rulysya.blogspot.com
  32. http://nazlyizan.blogspot.com
  33. http://mselim3.blogspot.com
  34. http://myzamichiko.blogspot.com
  35. http://sweetgurlzlovecat.blogspot.com
  36. http://ceritadarisayer.blogspot.com
  37. http://kechik-here.blogspot.com
  38. http://dielanov96.blogspot.com
  39. http://fariefaraway.blogspot.com
  40. http://eidashimoda.blogspot.com
  41. http://anzulnashome.blogspot.com
  42.  http://dairykuinspirasiku.blogspot.com
  43. http://penaciknasiha.blogspot.com
  44. http://nurizzati0920.blogspot.com
  45. http://kaorulukhman.blogspot.com
  46. http://inilahrealitibukanfantasi.blogspot.com
  47. http://nurulhusnamohdhassan.blogspot.com
  48. http://anekaga.blogspot.com
  49. http://nadiahpuyad.blogspot.com
  50. http://cokeandsundae-sg.blogspot.com
  51. http://dhia-wardah.blogspot.com
  52. http://bwerking.blogspot.com
  53. http://kisahsidairy.blogspot.com
  54. http://honeyothman.blogspot.com
  55. http://aiendaksempoi.blogspot.com
  56. http://tentangsayaizatulatiqah.blogspot.com
  57. http://twosisterlikeblog.blogspot.com
  58. http://iylarahim.blogspot.com
  59. http://alyzass501luv.blogspot.com
  60. http://pandaboystory.blogspot.com
  61. http://luqmatulaish.blogspot.com
  62. http://mulan-sahbanu.blogspot.com
  63. http://www.mohdnaser.com/2012
  64. http://ezaiza.blogspot.com
  65. http://sayaeesya.blogspot.com
  66. http://opahandkerchief.blogspot.com
  67. http://kisahakuberbicara.blogspot.com
  68. http://scrumptiouslicious-zaty.blogspot.com
  69. http://yummycoklet.blogspot.com
  70. http://nnatheha.blogspot.com
  71. http://skampung.blogspot.com
  72. http://andisakinah.blogspot.com
  73. http://afiqrasyid.blogspot.com
  74. http://kechikewchiktalk.blogspot.com


Ni antara senarai blogger yang join blog Nody, korang pun boleh la follow mereka sekali, senang je, klik klik tak sampai 2 saat dah siap :). Pada blogger yang tak ada senarai blog mereka disini, tinggalkan komen ye, nanti Nody tambahkan. mintak maaf la, malam malam ni naik juling mata tengok laptop :D.

Terima kasih sudi baca :)