Tuesday, August 7, 2012

Doa Dimurahkan Rezeki.

Assalammualaikum.

Alhamdulillah, dah berapa hari kita menjalankan ibadat puasa tahun ni. :). Macam mana rezeki dalam bulan ramadhan ni? Ok?. Nody buat masa ni, alhamdulillah , masih dikurniakan rezeki oleh-Nya walaupun masih lagi dalam tempoh pengangguran..HehE..

Nody nak kongsi la sikit doa untuk kita amalkan agar dimurahkan rezeki. Tapi jangan la doa banyakbanyak, tapi ibadat yang  lain tak buat pulak kan? Hehe. Ok, Selamat beramal semua. Moga dimurahkan rezeki olehnya. Amin..

"Ya Allah, apabila rezekiku ada di langit, maka turunkanlah, apabila di dalam bumi maka keluarkanlah, apabila di laut maka naikkanlah, apabila jauh maka dekatkanlah, sekiranya dekat maka permudahkanlah, dan sekiranya sedikit maka perbanyakkanlah dan sekiranya sedia banyak maka permudahkanlah untuk mendapatkannya , juga berilah keberkatan terhadap rezeki tersebut dan berikanlah rezeki padaku sebagaimana yang kujangka, dengan rezeki yang halal dan baik, serta banyak lagi keberkatan sehinggakan ku tidak memerlukan sesiapa selain dari-Mu, dan jadikanlah kedua tanganku ini berada di atas dengan suka memberi dan menderma, dan jangan jadikan dua tanganku ini di bawah dengan suka meminta-minta, sesungguhnya Engkau amat berkuasa ke atas setiap sesuatu".

Terima kasih sudi baca :)

2 comments:

  1. telah leeza copy paste doa tersebut. moga dpt diamalkan. terima kasih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ok leeza. moga dapat diamalkan. insyAllah. Amin :)

      Delete