Saturday, August 11, 2012

Penipuan PrelaunchX?

Assalamualaikum...

Baru baru ni wall Fb Nody penuh dengan kawan kawan yang offer untuk follow diorang masuk program ni. Satu sign up boleh dapat USD100 katanya. Nody cuma tengok sahajalah sebab memang tak berapa ada kekuatan nak follow.. ececehh..



So, Nody try google sebab nak tau apa sebenarnya fungsi program yang baru diperkenalkan ni. Tapi lepas baca sana sini, Nody nampak banyak respon yang negatif. Tapi tak tau la betul ke tidak. Cuma minta untuk berhati hati. Takut kecewa kalau tak dapat apa yang ditawarkan dalam PrelaunchX ni.


Prelaunch ni berfungsi dengan cara meminta kita cari orang untuk sign up secara percuma dan kita akan dapat bonus atau komisen. Ikut la berapa ramai bawah kita. Lagi ramai, lagi banyak komisen. Tapi lepas PrelaunchX lancar website, mungkin bulan 8, pihak mereka mungkin akan minta kita beli barangan yang mereka jual pada harga tertentu.So, orang bawah pun kena beli jugak la kalau nak dapat komisen diorang. Lebih kurang macam login FB dapat RM100 jugak la kot...Oleh itu, jangan terlalu berharap sangat, nanti kecewa di lain hari...



p/s: Hanya sekadar pendapat. :)

Terima kasih sudi baca :)

17 comments:

  1. sb 2 la kita x yah mengharap sngt,nti kita nyesal..tp x da slh jga nak ikut sb x kluar sbrg modal pn,,..klu nti dorng suru beli prodak2..x yah beli la..terminate trus akaun tu,,..pa yg pntg x da modal

    ReplyDelete
  2. klu mereka nak tipu..mungkin mereka akan minta no.akaun ka,no.ic ka..tp ni x da,minta 1sen pn x da..jd x rugi pn..jng ja mereka suru beli prodak,pergi jga bali..mmg pon rugi cmtu

    ReplyDelete
  3. ni prelaunchx memang sejenis malware atau virus yg akan menghantar posting iklan mereka secara automatik walaupun org yg add anda telah anda nyahkan... merbahaya, elok jgn sign-up dgn benda ni..

    ReplyDelete
  4. memang tipu pun,kalu tak percaya sing up dan lihat duit mencanak2 masuk,tapi ada syarat untuk unlock account kita,kena beli product berharga USD51.try sing up dan tak payah promo kita punya link,tup2 ada downline tak ke heran tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu..aku punye pun same..stakat hrni dh 302 yang join dibawah aku..xde buat promosi ape pun..sign up bonus dh ade USD6,040.00 + komisen plak USD3,020.00 sebulan..level 6-10 belum unlock, level 1-5 dh unlock..pelik2..

      Delete
  5. Betul tu... tp bg sy.. downline ad automatic, jika sesiapa y berdaftar bwh syarikat.. tu y syarikat letak bwh sesiapa y kurang downline atau kurang aktif,mane2 pniagaan pon biasa mcm tu.. dlm website tu pon ad bgtau.. then, syarat nk unlock invite 3 rakan.. dah dpt unlock circle 1 smpai 5.. nk unlock 6 smpai 10 tu y berbayar.. i think xrugi kot join, modal pon xklua.. kalau dy bg, nah itu rezeki, kalau xbg, biakn sj la... org berjaya xsemesti xpnh gagal.. btol x? ^_^ tipu xtipu tu atas dy je.. kite ni tunggu jela dy tipu ke x.. lau dy tipu, kite pon xrugi, sape y unlock smpai 10 tu la y rugi.. Sekian

    ReplyDelete
  6. Tetapi tempoh launch yg mereka sasarkan dh tiba,pada hari ini.....namun blum ada tanda2 yang menunjuk kan kebenaran benda ni........mgkin besok atau lusa,sama ada betul atau tak betul.tunggu dan lihat.......kitorg ada call forex firmx,melalui kenalan di sana,forex nyata kan benda ni betul.tapi persoalan nya......macamana diorg bayar kita sedang kan kita x bayar diorg satu sen pun,,,tiada punca keuntungan dari kita utk prelaunchx.tetapi mcmana diorg blh bayar commision kita????

    ReplyDelete
  7. prelaunch nie penipu,nie sume keje nigga..negro pnya keje.. kalo bnde nie btol,mne company register dye,dye tak tersenarai dlm forex company list pon..company location pon tak taw kt mne. survey dlu sume nie,bru bleh nk pcye ke tak..

    ReplyDelete
  8. kita tunggu dan lihat. sementara tu kita semak dulu alamat ip website dan provider website tu :) saya pun join dan dah beribu duduk bawah saya. senak otak juga. tapi jangan terlalu mengharap.

    ReplyDelete
  9. mule2 sye pon mngharap gak,tpi dah sye chech btol2,survey abes2,tnye org 2,tnye org nie,bru la tawu bnde nie pnipu....prelaunhcx ni lme da kalo u all nk tawu,dri taun 2003 lgi..nie dye nk try tipu lgi la nie...yg lme nk tipu tak lepas. skang nie ade org tngah buru downg2 yg wat bnde nie.. nk tangkap n selesaikn bnde nie...kalo tak pcye tnggu jela..membe2 sye yg downline dye dah beratus2,acc automatic kne close..2 sume keje dowang,dowang suruh kite tarek org nie bkn sje2,ade bnde dye nk buat nie..mybe brkenaan dye nk chek status pnduduk kite,mybe nk serang ke,nk rmaikan kelab christian dye kew,,wallahuallam....

    ReplyDelete
  10. mcm xkn dpt ap2 jerk.. xpyh tunggu..

    ReplyDelete
  11. Download dan biarkan pluggin ini berjalan.. (free money)!!

    Duit slow masuk, tp still masuk..
    Drpd online takde buat apa2 kan..
    Download plugginnya then biarkan aja..


    Langkah2nya :-

    1 - Register di https://www.jointopline.com/?fid=S4X2CZ6QQ7B7

    2 - Isi form dan click ' Register '

    3 - 'Confirm' email anda

    4 - Download TopLine 'add-on' ke Browser utama anda (Chrome, Firefox or Safari)

    5 - Install dan Login! Siap! Anda boleh kembali surf internet seperti biasa sambil menjana USD$



    apa persoalan bole email kat sini :-
    fazilasiti@yahoo.com

    ReplyDelete
  12. Bila nak banyak dollar berkunjunglah kemari :
    http://softwarelibertyreservegames.weebly.com/

    ReplyDelete
  13. paling bagus join emailcashpro..baca email,dapat duit,saya dah search di google takde testimonal yang negatif diperkatakan...kalau nak join klik link di bawah:-

    http://www.emailcashpro.com/?r=mazdee

    ReplyDelete
  14. Cara sukses tanpa MODAL 100% GRATIS!!

    100% Gratis 100% Profit..
    Proses pencairan super cepat..
    Sekali click, dollar langsung mendarat di LR anda..

    Bisa pencairan ke bank lokal
    Dan dalam bentuk pulsa..

    Bener-bener profit!!
    Ribuan member sudah dibayar..
    Sekarang giliran Anda!!

    Join now!!

    https://indoboclub.com/?ref=wbsnhr

    ReplyDelete
  15. Mau trading dengan uang gratis silahkan daftar di sini $100 no deposit bonus
    http://en.tradimo.com/trading-start/?ref=kyFuIT

    ReplyDelete