Sunday, September 30, 2012

Bila Dah Kerja, Baru Tahu Erti Penat Cari Duit.

Assalammualaikum...>.<


Kali ni memang super duper triple double berganda ganda lama Nody tak update blog. Sejak jadi wanita yang bekerjaya lagi berdedikasi ni, balik kerja terus serbu katil dulu. Konon nak baring baring lepas penat sekejap, Tapi lantas TERtidur sampai esok pagi. Itula rutin harian Nody. -.-''


Ha'ah, Nody baru je mula kerja lepas raya haritu. Ni la kerja pertama Nody. First time ada pengalaman kerja memang penat tak ingat. Lepas sampai rumah, haruslah katil dulu yang pertama dicari.. Hehe.
dulu masa belajar memang tak fikir dah hal duit ni. Pergi Atm, cucuk,tekan tekan keluar la duitnya. Sekarang dah kerja, nak pergi cucuk duit kat Atm pun takut takut. takut duit makin kurang. Ye adik adik, penat tau mak ayah kita siang malam kerja cari duit untuk tangung anak- anak. Even Nody ni single trang tang tang lagi, rasa susah jugak nak saving tiap tiap bulan.


Dulu kecik kecik, nak apa- apa main order je. Kalau tak dapat, mula la nangis hentak hentak kaki. Comel bukan? -.-'' .Xde fikir pun macam mana mak ayah Nody cari duit. Sekarang mula dah merasa semua tu. Insaf sekejap XD. So pada adik adik sekarang ni, beringatlah dulu sebelum terlambat. Pesanan ikhlas dari kakak Nody,,, Ececeh... *blushing*


Terima kasih sudi baca :)

3 comments:

  1. slmt berkerjaya =)
    memang susah nak cari duit. duit dahla makin kecik skg ni,

    ReplyDelete
  2. kunjungan gan , bagi-bagi motivasi
    semoga menjadi semangat .. :)
    Saat terjatuh, jangan lupa bahwa engkau pernah berdiri;Saat berduka,jangan lupa bahwa engkau pernah bahagia.Bangunlah,kamu pasti bisa.

    ReplyDelete